Mob: +381 64 366 07 05  Email: dakizikic@gmail.com

O nama

Na ovoj strani reći ćemo nešto vise o nama i našim počecima u maketarstvu i modelarstvu. Mi smo dva rođena brata Dalibor i Darko Žikić. Rođeni smo i živimo u Nišu. Obojica studiramo i pored ostalih hobija bavimo se i maketarstvom i modelarstvom.

Naše ozbiljnije angažovanje i pristup maketama krenuo je početkom 2010. godine. Naravno i mnogo pre toga smo želeli da imamo i napravimo maketu sa železnicom, građevinama, vozilima... ali smo tu ideju ostavili po strani. Početkom te 2010. godine surfujući internetom naišli smo na prelepu maketu koja nam je opet probudila želju za izradom naše makete i ostvarivanje svojih snova iz detinjstva. 

Tako smo krenuli da posečujemo razne forume gde smo naišli na veliku podršku od strane iskusnijih maketara i uz njihovu nesebičnu pomoć izradili smo svoju prvu maketu. Svakako da je tu bilo puno problema i prepravki dok nismo dobili zadovoljavajući kvalitet i izgled, ali smo ipak uspeli. Nasa prva maketa napravljena je nakon dvadesetak dana rada. Tako smo posle prve uspešno urađene građevine krenuli da radimo i učimo nove stvari i trikove, pa je svaka sledeća maketa imala po nešto novo. I dan danas ne prestajemo da uvodimo inovacije koje daju maketi realniji izgled.

Na samom početku smo se opredelili za H0 ili HO tj razmeru 1:87. Polako prikupljamo materijal, makete i modele za našu maketu, radimo polako i učimo  sa velikom željom i ciljem da sve odradimo kako treba i da na kraju to bude jedna kvalitetna i lepa maketa.

Iskoristićemo priliku da se zahvalimo svima koji nas prate, pružaju podršku i posećuju naš sajt, i svima koji su nam pomogli u bilo kom smislu. Svima jedno veliko hvala.

Mediji o nama

2.12.2011 godine sajt JuzneVesti.com obavio je članak o nama i našim radovima.

6.12.2011 godine - članak o nama u "Večernjim novostima"

5.12.2011 godine - gostovanje na TV Zona iz Niša u emisiji "Zona u regionu".

26.01.2012 godine - prilog o nama na Prvoj Srpskoj Televizija u emisiji "Exploziv".